Dr. Kocsis Ildikó
belgyógyász és diabetológus szakorvos,
        INSUmed Tanácsadó orvos
                            
               Diabell Agria Kft
"Küldetésünk a megel?zés, és a  gyógyítás..."
   Főoldal      Az INSUmed termékeiről
 

A koncepciót támogató termékek

Az INSUmed olyan termékeket forgalmaz, amelyek alacsony glikémiás indexűek, így kevésbé emelik a basalis inzulinszintet, ezáltal az éhségérzetet is csökkentik. Emellett a magas élelmi rost- illetve ballaszt (nutriose) anyag tartalmuk miatt hosszan tartó teltségérzetet okoznak. Kalória tartalmuk alacsony. Az összes termékről elmondható, hogy a termékek összetétele speciálisan lett kialakítva túlsúlyosok energiaredukciós táplálkozásának a kiegészítésére figyelembe véve az alacsony glikémiás terhelést ill. indexet. A túlsúlyosok kezelésének nemzetközi irányelvei alapján történt a speciális tápanyag, vitamin, nyomelem tartalom meghatározása.

 

A koncepció napi 3-szori étkezést engedélyez, ezáltal az étkezések közti szünetekben minimálisra csökken a serum inzulinszint, ami a katabolikus folyamatoknak, köztük a lipolysisnek kedvez. Kezdetben a háromból 2, majd később 1 étkezés az INSUmed által kifejlesztett tápszerrel történik. A piacon levő többi hasonló termékekétől megkülönbözteti az INSUmed speciális - gyógyászati célra szánt - tápszereket: nutriose tartalma, alacsony glikémiás indexe, magas minősége, kutatási eredményeken nyugvó speciális összetétele, kiváló élvezeti értéke, kiváló hatása, referenciás orvosi háttere, jogi háttere: Deutsche Diätverordnung §14 b, Absatz 5.

 

A 2-es típusú diabéteszeseknek kifejlesztett INSUdiabet Trinknahrunghoz hasonló termékről nincs tudomásunk. Ez a speciális gyógyászati célra szánt tápszer, diabéteszesek eddig majdnem lehetetlennek tartott fogyasztását teszi lehetővé. A 2005 január óta széles körben alkalmazott, forradalmian egyedülálló INSUdiabet, diabétesz programjának sikerét bizonyítja, hogy a Deutscher Diabetiker Bund Landesverband Schleiswig-Holstein e.V. felvette hivatalos programjába.

 

A termékek csak orvosi utasításra, és rendszeres BIA méréses ellenőrzés mellett fogyaszthatók az optimális–egészséges hatás elérésének érdekében : a túlsúlyosok szervezetének egyedi igényeit figyelembe véve a módszer differenciált táplálkozási előírásokat ad.

 

Hogy a termékeket a megfelelő célra és adagokban használják a résztvevők, ezeket csak INSUmed tanácsadó orvosok forgalmazhatják.

 

A termékek fogyasztásával kapcsolatos orvosi utasítások betartása mellett, kalória redukált táplálkozás rendkívül fontos, mert csak ezek alapján biztosított a szervezet zsírégetése és az aktív sejt állomány megtartása.