Dr. Kocsis Ildikó
belgyógyász és diabetológus szakorvos,
        INSUmed Tanácsadó orvos
                            
               Diabell Agria Kft
"Küldetésünk a megel?zés, és a  gyógyítás..."
   Főoldal      INSUmed 2-es típusú cukorbetegeknek
 

Diabétesz

INSUdiabet, az INSUmed diétás koncepciója a 2-es típusú diabétesz kezelésére

 

Kizárólag orvosok által ellenőrzött táplálkozási tanácsadó rendszer, túlsúlyosok és 2-es típusú cukorbetegek részére.

 

Az INSUmed egy németországi vállalkozás, neve az inzulin és medicina szavakból állt össze. A cég tevékenységének előterében a túlsúly, és szövődményeinek prevenciója áll. E tevékenység támogatására orvosok dolgozták ki az INSUmed táplálkozási tanácsadás koncepcióját. A módszer gyakorlati megvalósítása több éve sikeresen folyik, számtalan orvos részvételével.

 

A krónikus, 2 - es típusú diabétesz gyógyításának legnagyobb problémája, hogy a betegség kialakulásához vezető anyagcsere betegségeket nem fedezik fel időben. A helyzet tragikuma, hogy ha a túlsúlyt és a velejáró metabolikus szindrómát, konzekvensen kezelnék, akkor ezzel sok páciensnél meg lehetne akadályozni a diabétesz kialakulását.

Ennek a terápiának az alapját az INSUmed táplálkozási tanácsadás koncepciója adja, amit hosszú ideje sikeresen alkalmaznak a túlsúly, és a 2 - es típusú diabétesz kezelésére.

 

A 2-es típusú diabétesz egy primer betegség, amit a túlsúlyosság erősít, illetve amitől a beteg állapota romlik.

 

A betegség sokrétegűségét és esetenkénti különböző lefolyását figyelembe véve, nem lehetséges egy általánosan kötelező terápiás irányvonalat meghatározni.